Articole

Tinuta Black tie

Tinuta black tie

Ce înseamnă ținuta Black tie?

Atunci când primești o invitație la un eveniment extrem de elegant, știi deja că trebuie să îți pregătești ținuta din timp, dar și că este nevoie să respecți anumite standarde. Definiția eleganței masculine o reprezintă ținuta Black tie care, prin simplitatea ei, a devenit un real simbol pentru rafinament. Ținuta Black tie este, de fapt, un cod vestimentar rezervat evenimentelor formale de seară, în cadrul căruia bărbații poartă costum sau frac si pantalon de culoare neagra cu camasa alba si papion, în timp ce femeile îmbracă rochii lungi, foarte elegante.

Ce trebuie să porți la evenimentele Black tie?

În primul rând, fiecare articol vestimentar dintr-o ținută Black tie trebuie ales cu grija. Cămașa cu plastron (piepți dublați) este ideală pentru a fi inclusă în acest tip de ținută datorită designului rafinat, perfectă pentru a fi asortată cu un papion de culoare neagră, acesta din urma fiind accesoriul care definește stilul corespunzător pentru Black tie. Manșetele duble pentru butoni dau o notă în plus de masculinitate și te vor ajuta să te faci remarcat în timpul evenimentului – prin simplitate și eleganță. Se poate opta pentru un croi clasic sau unul slim fit pentru cămașă iar tesatura din bumbac 100% este o opțiune ideală pentru că această țesătură din fibra naturala lasă pielea să respire și reglează temperatura corpului.

Cămașa de ceremonie, așa cum este descrisa cămașa cu plastron, trebuie asortată la o pereche de pantaloni negri de costum, fara pense. Cureaua neagră din piele poate sa completeze această ținută într-un mod elegant și poate fi un accesoriu discret, dar necesar.

Sacoul este o marcă a eleganței, iar cel negru nu poate să lipsească dintr-o ținută Black tie, persoanele mai extravagante putand chiar să opteze pentru un frac. Oricare ar fi varianta aleasa haina trebuie sa vina bine la umeri, sa aiba lungimea optima inclusiv la maneci iar cand nasturele este inchis la piept sa nu faca cute pe toata suprafata tesaturii. Ea trebuie sa se potriveasca perfect corpului tau si in acelasi timp sa ofere lejeritate in purtare.

În ceea ce privește pantofii pentru ținutele formale, cei fabricați din piele naturală foarte fină, cu un luciu discret, nu numai că o să îți ofere confort pe toată durata evenimentului, dar te vor ajuta și să obții o ținută impecabilă. Un lucru foarte important este să nu uiți de șosetele simple, de lungime medie, din fibra naturala de culoare neagră.

Evenimentele Black tie reprezintă astfel o ocazie de socializare, dar și una de a-ți îmbunătăți cunoștințele în materie de modă masculină. Ținutele elegante nu trebuie să fie neapărat excesiv de costisitoare, dar cu siguranță trebuie iti vina perfect, să emane masculinitate și rafinament. O ținută compusă din articole vestimentare de culoare neagră, completată cu o cămașă albă cu plastron in contrast reprezintă mixul perfect pentru serată Black tie.