Articole

Distincția masculină începe cu alegerea cămășii!

guler camasa roz merer

Nu există bărbat care să nu aibă în garderobă cel puţin o cămaşă, însă puţini cunosc misterul acestui obiect vestimentar, care, deşi pare simplu de purtat, în profunzime are o multitudine de secrete mai puțin ştiute. Iată câteva detalii care pot face distincţia să existe la masculin.

Tradiţia Hulber spune că aspectul unui bărbat care poartă o cămaşă, indiferent de momentul zilei sau de ocazie, trebuie să fie impecabil. Pentru asta atenţia la detalii atunci când alegi cămaşa este esenţială, astfel că dincolo de imprimeu – carouri, dungi, alte modele sau uni – importante sunt şi croiala, cusăturile, materialul, buzunarele sau lungimea mânecilor.

  • Imprimeul şi culoarea. Cu o cămaşa uni, clasică, în culori sobre nu poţi da niciodată greş pentru ţinutele business, deşi colecţia Hulber îți oferă o gamă largă de nuanțe tinereşti potrivite, de asemenea, tip de ţinute. Cămăşile cu imprimeuri, dungi şi carouri, ocolite de cele mai multe ori din cauza prejudecăţii că aparţin stilului casual, dar asortate corespunzător, pot să-ţi folosească la birou. Purtate la un costum slim cut bleumarin, fie cu un sacou din lana, pantalon din bumbac sau chiar un jeans classic îți dau un aer fresh și pot fi ideale pentru o întâlnire informală sau pentru ”Casual Friday”. O regulă clară se aplică, însă, de fiecare dată – cu cât imprimeul este mai mic, cu atât cămaşa este mai formală.
  • Buzunarele fac diferenţa. Cămaşa poate să aibă un buzunar, două sau niciunul, iar alegerea ei trebuie să ţină cont şi de acest detaliu aparent fără importanţă. Astfel, la ținuta business se recomandă purtarea cămășii fără buzunare.
  • Croiala cămășii poate fi cambrată, dreaptă sau mare. Cea cambrată este mai potrivită constituțiilor atletice, iar cea mare celor plinuți. Nu exagera, totuși! Nu trebuie să arăţi ca un sac atunci când porţi cămaşă. De asemenea, când alegi o cămaşă cambrată nu trebuie să te simţi încorsetat, aşa că nu trebuie să te ţină când strângi braţele în faţa pieptului.
  • Pentru cămaşa business ai grijă ca materialul să fie de calitate, pentru a nu se şifona după primele ore după ce o pui pe tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *