Articole

Cunoaste-ti camasa: Camasa cu dungi bengaleze

Cunoaste-ti camasa: camasa cu dungi bengaleze

Tesatura in dungi bengaleze (Bengal striped design), alba cu dungi viu colorate, isi are originile in clasicul material gingham. Asa cum am mentionat intr-un articol anterior, gingham-ul a fost initial o tesatura in dungi, cuvantul “gingham” fiind originar din Asia de Sud-Est si provenind de la cuvantul genggang, care inseamna “in dungi” in limba malaieza. Atunci cand aceasta tesatura a inceput sa fie exportata din Bengal, si-a luat numele de la un alt produs faimos de export al locului, tigrul bengalez.

Camasa cu dungi bengaleze este alternativa perfecta la camasa alba sau bleu, si reprezinta o modalitate eleganta de a iesi din tipar. Latimea dungilor este elementul care face toata diferenta: acestea nu sunt nici prea subtiri, nici prea late, ele constituind elementul cheie care denota creativitate si incredere in sine.

Camasa cu dungi bengaleze este extrem de adaptabila oricarei ocazii de purtare si, mai mult decat atat, este avantajoasa pentru orice conformatie datorita dungilor verticale care te fac sa arati mai suplu si mai inalt. Vei arata tot timpul bine intr-o camasa in acest stil. Este una dintre cele mai clasice piese vestimentare.

Cum poti purta camasa cu dungi bengaleze?

Look formal
Este camasa business ideala, deoarece este smart, eleganta si arata excelent cu costum. Este un look clasic, care nu se va demoda niciodata.

Look business-casual
Asortata cu pantaloni chinos si un blazer clasic, este o alegere reusita si pentru o tinuta mai relaxata, de casual Friday.

Look casual
Rafineaza-ti stilul de weekend optand pentru acest tip de camasa, o pereche de jeans si loaferi, la care poti adauga si un pulover tricotat din lana in anotimpul rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *