Sofisticaţi, importanţi, de nelipsit, dificili şi adoraţi – într-un cuvânt butonii! Butonii de manşetă, cei atât de versatili! Alături de papion, aceştia au devenit accesorii importante atunci când îţi compui o ţinută sofisticată. Tocmai din acest motiv mulţi se pierd în faţa rafturilor cu minunatele obiecte. Iată câteva tips-uri care să te ajute să alegi corect!
Înainte de toate e de ştiut că butonii sunt cu atât mai impotanţi cu cât pot exprima personalitatea celui care îi poartă sau pot marca linia ţinutei alese. De asemenea, butonii pentru manșete, corect aleși, sunt soluția simplă, clasică și elegantă pentru a lumina o ținută prea strictă sau ternă. Iar dacă te-ai plicitisit de lookul tău, adaugă butoni puțin mai noncomformişti.
– O pereche de butoni emailaţi sau colorați trebuie să se asorteze cu nuanța cămășii, cu cravată, papionul, batista de buzunar, cureaua, acul de cravată şi șosetele.
– Culorile sau nuanțele butonilor nu trebuie să fie neapărat estompate, ba chiar pot fi îndrăznețe, având în vedere că aceștia conferă personalitate și au menirea de a da viaţă vestimentației.
– Dacă perechea de butoni este fabricată dintr-un metal prețios, trebuie să se asorteze cu alte bijuterii cum ar fi ceasul; nu se vor purta butoni aurii și ceas cu brățara argintie (se va merge pe auriu/argintiu la toate accesoriile, inclusiv acul de cravată).
– La o cămașa albă, cei mai potriviți sunt butonii colorați sau închiși la culoare.
Importantă în alegerea butonilor este cămaşa care trebuie să fie specială pentru astfel de accesorii – manșeta trebuie să fie dublă, care se îndoiește înapoi și apoi este fixată de buton. Spre deosebire de cămașa clasică, cămășile pentru butoni nu au nasturi la manșetă. Această cămașa este considerată mai elegantă.
Cămășile pentru butoni și-au câștigat o mare popularitate în ultimii ani și sunt purtate și la evenimente ”black tie” în combinație cu smoking, dar și la ținută casual, fără cravată.